Верховний Суд визнав правомірним недопущення Симоненка на вибори.

 

Верховний Суд визнав правомірною відмову Центральної виборчої комісії зареєструвати висуванця забороненої судом Комуністичної партії України Петра Симоненко кандидатом на пост Президента України.

 

Про це повідомила прес-служба Верховного Суду.

 

"Якщо кандидата на пост Президента України висунуто партією, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», це обумовлює відмову йому в реєстрації відповідно до Закону України «Про вибори Президента України»", – пояснив Верховний Суд, інформуючи про рішення за позовом Петра Симоненка та КПУ до Центральної виборчої комісії.

 

Позивачі просили скасувати постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидата та зобов'язати повторно розглянути документи Симоненка й зареєструвати його до списку учасників виборів. Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог комуністів.

 

"Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду вважає правильним висновок суду першої інстанції  про те, що постановою ЦВК позивачу правомірно відмовлено в реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 52 Закону України «Про вибори Президента України»", – зазначили у ВС.

 

13.02.2019