Ford готується перенести своє виробництво з Великої Британії.

Про це представник автоконцерну повідомив Терезу Мей.

 

 

Про те, що американський велетень автомобільної індустрії Ford розпочинає заходи з перенесення виробництва з Об’єднаного Королівства, повідомила у своїй статті, опублікованій у вівторок, 12 лютого, британська газета The Times. Виданню стало відомо, що члени правління компанії повідомили прем'єр-міністерку Великої Британії Терезу Мей, що Ford почав підготовку альтернативних виробничих майданчиків за кордоном.

 

Посилаючись на неназване джерело, Times повідомляє, що автоконцерн був змушений піти на такий крок в зв'язку з невпевненістю через Brexit. «Мова нині вже йде не про евентуальність (перенесення виробництва за кордон, – Z). Ми здійснюємо кроки через непевність. Такою є реальність», – цитує видання слова свого джерела.  

 

Представники прес-служби Ford поки що не прокоментували публікації.

 

Раніше, в січні, стало відомо, що Ford може втратити близько одного мільярда доларів в разі, якщо Велика Британія піде шляхом неврегульованого виходу з Європейської Унії. В країні концерну належать два моторобудівних заводи, на яких загалом працює близько 13 тисяч робітників. Згідно з торгівельною статистикою, британці найчастіше купують автомобілі саме цієї марки.

 

Попередження британській владі від Ford  надійшло через тиждень після того, як Nissan оголосив, що скасовує плани будівництва нової моделі на своєму заводі в Сандерленді. Це рішення теж безпосередньо пов'язане з невизначеністю Brexit.

 

Вихід Великобританії з ЄУ запланований на 29 березня 2019 року. Угоду щодо Brexit, сформовану на основі домовленості, досягнутої між британською прем'єркою Терезою Мей і країнами Євроунії, парламент Об’єднаного Королівства відхилив.

13.02.2019