Дослідження UNIC: Бізнес вважає найбільшим корупціонером Верховну Раду.

 

Верховна Рада очолила рейтинг корумпованих, на думку підприємців, інституцій в Україні.

 

Про це йдеться у дослідженні Всеукраїнської мережі доброчесності та комплаєнсу UNIC "Корупція в Україні – погляд бізнесу", повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Як показує опитування 305 керівників підприємств та їхніх заступників, 54% респондентів зазначили, що корупція та недоброчесна поведінка для народних депутатів "дуже характерна", 13% – "дещо характерна", 7% – іноді, 23% – не змогли відповісти і лише 2% погодилися з думкою, що корупція в парламенті майже не поширена, 1% – відсутня.

 

До top-5 найкорумпованіших органів і сфер увійшли також суди: 43% респондентів вважають корупцію для них "дуже характерною". Митниця корумпована для 39%, Кабінет Міністрів – 31%, а також великий бізнес – 31%.

 

"Найменш корумпованим підприємці вважають малий і середній бізнес, тоді як великий бізнес наближається до середини рейтингу. Топ-позицію, на думку бізнесу, посідає Верховна Рада", – прокоментувала голова секретаріату UNIC Анна Герасимчук.

 

"Це означає, що великий бізнес так чи інакше зростається з державними органами влади, так званими впливовими людьми", – додала член виконавчого комітету UNIC, партнерка юридичної фірми Arzinger Лана Сінічкіна.

 

Всеукраїнська мережа доброчесності та комплаєнсу UNIC є ініціативою Ради бізнес-омбудсмена, створеної за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Організації економічного співробітництва та розвитку.

 

12.02.2019