Майже 38 тисяч школярів Львівщини не вакциновані від кору.

 

У Львівській області 14% школярів – 37 780 людей – не вакциновані від кору або мають лише одне з двох щеплень. Відтак з 18 лютого в області починають масову довакцинацію, передає ЗіК.

 

Почнуть вакцинацію зі шкіл, де вакцинальний статус нижчий, ніж 90%, – це 108 шкіл у області і 78 у Львові. Щеплення робитимуть за згодою батьків та на базі закладів охорони здоров'я, каже в. о. начальника відділу материнства і дитинства департаменту охорони здоров’я ЛОДА Любомира Кутневич.

 

Вакцинальна кампанія на Львівщині триватиме до 10 березня. Від шкіл з найвищим ризиком переходитимуть до шкіл, де охоплення щепленням є вищим.

 

У всіх школах вже провели батьківські збори, на яких донесли інформацію про важливість вакцинації. Також планують індивідуальні зустрічі з батьками не щеплених дітей. Адже без письмової згоди батьків вакцинувати дітей не мають права.

 

З кінця 2017 року на Львівщині перехворіли кором понад 15 тисяч людей. З них 10 тисяч – у лікарнях та з ускладненнями: коровою пневмонією, енцефалітом. Вже цього року в області на кір захворіли 3073 особи, 60% з них – діти.

 

За минулий тиждень щеплення отримали 3,8 тис людей. А від початку року вакцинувалися близько 10 тис. мешканців Львівщини.

12.02.2019