Помпео закликав Сійярто підставити плече Україні.

 

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео закликав Угорщину підтримати Україну, звернувши увагу на те, що перемога інтересів Росії точно не дозволить захистити національні меншини.

 

Про це Помпео заявив на спільній прес-конференції із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто по завершенні переговорів, повідомляє "Голос Америки".

 

 

"Сьогодні я говорив з міністром закордонних справ про нагальну необхідність надання підтримки Україні в боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність", – повідомив держсекретар.

 

"Ми не повинні дозволити Путіну вбивати клин між друзями в НАТО", – наголосив держсекретар США.

 

Майк Помпео підкреслив: "Угорці дуже добре знають зі своєї історії, що авторитарна Росія ніколи не буде другом свободи та суверенітету менших країн", – додав Помпео.

 

Державний секретар США також скептично поставився до зближення Угорщини з Китаєм. "Росія та Китай – авторитарні країни, які не поділяють нашого спільного прагнення свободи", – додав головний дипломат США.

 

У своїх ремарках міністр закордонних справ Угорщини Пітер Сійярто відкинув можливі закиди про те, начебто вплив Росії та Китаю в Центральній Європі більший, ніж на заході континенту.

 

"Щодо Росії, я вже сказав державному секретареві, що тут існує неймовірне лицемірство чи політична коректність на європейській політичній сцені", – виправдовується угорський міністр.

 

Сійярто звернув увагу на те, що в Європі інші країни співрацюють із РФ: Німеччина здійснює "Північний потік – 2", а французький президент був запрошений "як суперзірка" на економічний форум у Санкт-Петербурзі. "І ви побачите, чому нам набридло, коли говорять, що у нас гарні відносини з Росією", – зазначив Сійярто.

 

12.02.2019