Велика Британія попередила Москву, що та поплатиться за анексію Криму.

Про це заявив у своєму виступі британський міністр оборони.

 

 

«Відносини Москви з Заходом обтяжені питаннями, зокрема, анексії українського Криму, звинувачення в втручанні в останні президентські вибори в США і атентатом у Великій Британії з використанням нервово-паралітичної речовини. За такі свої дії Росія повинна заплатити високу ціну», – це заявив міністр оборони Об’єднаного Королівства Ґевін Вільямсон (Gavin Williamson) у виступі перед парламентом країни.

 

«Росія відроджується, відновлює свій військовий арсенал, щоб повернути незалежні країни колишнього Радянського Союзу, зокрема Грузію й Україна, у свою орбіту», – цитує слова Вільямсона телерадіокомпанія ВВС.

 

 

Як і очікували, британський міністр підтримав заклик президента Сполучених Штатів до країн НАТО збільшити витрати на оборону і сам закликав Велику Британію і її союзників бути готовими до демонстрації «жорсткої сили для підтримки своїх інтересів». «Межі між миром і війною стають розмитими», – зазначив він.

 

Вільямсон також заявив, що Велика Британія після виходу з Європейської Унії зможе й повинна «посилити свою глобальну присутність, підвищити вразливість своєї зброї і збільшити свою вагу». «Відсутність конкретних дій призведе до того, що Об’єднане Королівство сприйматимуть лише як паперового тигра», – застеріг керівник британського військового відомства.

 

Ґевін Вільямсон також розповів про загрозу з боку Китаю і оголосив, що у води Тихого океану – для демонстрації сили – буде відряджено флагман ВМС Великої Британії авіаносець Queen Elizabeth. На його борту дислокуватимуться дві ескадрильї британських і американських літаків F-35.

11.02.2019