В Івано-Франківській області зіштовхнулись пасажирський потяг та автомобіль.

 

Сьогодні, 7 лютого, о 15:54 на перегоні Хриплин – Братківці, що на Івано-Франківщині, водій вантажного автомобіля виїхав на нерегульований переїзд перед поїздом №143 Ворохта – Київ, спровокувавши зіткнення. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

 

Локомотив зійшов з рейок першою колісною парою. Машиніст та пасажири поїзда не постраждали, водія автомобіля госпіталізовано.

 

«Лиш диво уберегло пасажирів  поїзда, локомотивну бригаду та горе-водія вантажівки від фатальних наслідків. Цей випадок не вперше демонструє злочинне нехтування водіями правилами руху та їх безвідповідальне ставлення до свого життя та оточуючих. Дане кричуще ДТП має стати останнім попередженням всім тим, хто наражає на небезпеку пасажирів та залізничників», – прокоментував керівник Укрзалізниці Євген Кравцов.

 

Він додав, що лише минулого року внаслідок ДТП через необережність водіїв на залізничних переїздах та коліях України загинуло 16 осіб і 30 було травмовано. Загалом упродовж 2018 року на залізничній інфраструктурі сталося 79 випадків ДТП.

 

У 2019 році на залізничних переїздах та коліях Укрзалізниці вже сталося 7 ДТП, у яких постраждали 6 людей, одна людина – загинула. Усі ці випадки спричинені порушеннями правил проїзду залізничних переїздів автомобілями.

07.02.2019