Британська преса виявила третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів.

Він ще кілька днів залишався в Англії після відльоту двох своїх колег.

 

 

В отруєнні колишнього подвійного аґента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, окрім Анатолія Чепіги та Олександра Мишкіна, могла брати участь ще одна людина – офіцер російської військової розвідки, котрий прибув до Великої Британії під вигаданим ім'ям Сергій Федотов, користуючись, відповідно, фальшивими документами. Про це повідомила у четвер, восьмого лютого, британська газета The Telegraph з покликом на свої джерела в правоохоронних органах.

 

За інформацією видання, 45-річний Федотов прилетів до Лондона одночасно з підполковником Анатолієм Чепігою і військовим лікарем ГРУ Олександром Мишкіним другого березня 2018 року і повинен був разом з ними повернутися в Москву. Однак перед вильотом він з невідомої причини скасував свою реєстрацію на рейс і, очевидно, залишався в Об’єднаному Королівстві ще принаймні кілька днів після отруєння Скрипалів.

 

«Третій російський агент, причетний до нападу в Солсбері, не став покидати Великої Британії згідно з планом. Це збільшує ймовірність того, що він залишився в країні», – повідомило видання The Telegraph з покликом на свої джерела.

 

Про третього підозрюваного у справі про спробу вбивства Скрипаля видання The Telegraph вже згадувало в одній зі своїх публікацій близько шести місяців тому.

 

Нагадаємо, що Сергій Скрипаль і його донька Юлія були отруєні в англійському Солсбері в березні 2018 року. За версією слідства, два аґенти російської розвідки, котрі прибули до Великої Британії за фальшивими документами, нанесли отруту – нервово-паралітичну речовину «Новичок» – на дверну клямку будинку Скрипаля.

07.02.2019