"Мене кинули як лоха": Янукович відбув нову пресівку в Росії.

 

Колишній президент України Віктор Янукович заявив про те, що вирок у справі про державну зраду, ухвалений Оболонським судом Києва, не відповідає закону і писався під диктування влади.

 

Про це він заявив на прес-конференції, скликаній у Москві, повідомило видання gordonua.

 

 

"Вирок було – усім зрозуміло – написано під диктовку влади. І той тиск, який був на суд, – він був, звичайно, безпрецедентним. Вирок не має абсолютно нічого спільного із законом. Суцільні порушення Кримінального процесуального кодексу, і все побудовано на брехні й ненависті. Ось так", – сказав Янукович.

 

Віктор Федорович стверджує, що не боїться українського правосуддя і наразі вільний у пересуванні. 

 

"Я вільно пересуваюся територією Росії. Навіть більше – я не перебуваю ніде, у жодних банках даних Інтерполу і можу виїжджати в будь-яку країну світу. Жодних проблем у мене немає", – похвалився Янукович.

 

Під час прес-конференції екс-президент, до речі, обмовився, що "щойно прибув до Росії" після лікування, не уточнивши, де саме отримував допомогу медиків.

 

Віктор Янукович звинуватив українську владу в занепаді держави, сказав, що Порошенко є нездалим президентом, і забезпечити йому другий термін можуть лише фальсифікації, критикував владу за переслідування Віктора Медведчука.

 

Розмірковувючи про події 2014 року, Віктор Янукович сказав, що досі гнівається на тодішніх міністрів закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі, котрі дозволили відійти від тодішньої угоди з опозицією. "Як це можна назвати? Мене обдурили, зрадили або, як говорять сучасні українські політики, які сьогодні такими себе вважають, – мене кинули як лоха", – заявив Янукович.

 

06.02.2019