Авіакомпанія Germania оголосила про своє банкрутство.

Причиною стали високі ціни на пальне і зниження курсу євро щодо долара.

 

    

 

Німецька авіакомпанія Germania і її дочірні підприємства з технічного обслуговування Germania Technik Brandenburg і ​​Germania Flugdienste оголосили про банкрутство в суді Берліна. Компанія припинила польоти з вівторка, п’ятого лютого. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Генеральний директор Germania Карстен Бальке (Karsten Balke) подякував усім співробітникам компанії за роботу і попросив вибачення у пасажирів, які вже купили квитки на літаки компанії, але не зможуть ним скористатися.

 

Як пояснює авіаперевізник, потреба в ліквідності зумовлена тим, що влітку минулого року стрімко зросли ціни на пальне, одночасно знизився курс євро до долара. Окрім того, були серйозні затримки в надходженні літаків, а парк потребував надзвичайно багато технічних послуг.

 

Авіакомпанії бракує 15 мільйонів євро, через фінансові проблеми в січні вона не змогла виплатити зарплату 1,1 тисячі своїх співробітників. Загалом у компанії 37 літаків, вона здійснювала рейси з Дюссельдорфа і Мюнстера. На тлі відходу з ринку Air Berlin минулого року Germania збільшила число рейсів майже на 40 відсотків, а також планувала будівництво свого нового головного офісу в районі нового аеропорту «Берлін-Бранденбург».

05.02.2019