Ніколас Мадуро хоче продати золотий запас Венесуели Об'єднаним Арабським Еміратам.

Раніше з’являлася інформація, що венесуельським золотом прагне заволодіти Росія.

 

 

Про те, що влада Венесуели має намір продати 15 тонн золота Об'єднаним Арабським Еміратам, повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на джерело в Каракасі. За її даними, Центральний банк країни хоче отримати від покупця оплату в євро.

 

Співрозмовник аґенції стверджує, що 26 січня Венесуела відправила до Ер-Ріяда авіарейс з трьома тоннами золота на облавку. Загалом країна планує продати 29 тонн зі сховища Центробанку в Каракасі.

 

Раніше венесуельський депутат Хосе Ґерра, котрий працював в минулому економістом в Центральному банку країни, припустив, що режим Мадуро переправляє до Росії частину своїх золотих резервів, для чого використовуєть літак Boeing 777. Літак без пасажирів авіакомпанії Nordwind Airlines дійсно здійснив рейс до Венесуели, після чого повернувся до Москви.

 

За інформацією аґенції Reuters, Білий дім застеріг Росію та інші країни від спроб «вивезти нафту й золото з Венесуели, яка переживає глибоку політичну й економічну кризу». Відповідну заяву зробив високопоставлений чиновник вашінґтонської адміністрації у четвер, 31 січня, передає Reuters. Чиновник також попередив Ніколаса Мадуро про недопустимість залякувань на адресу опозиції. За його словами, всі такі дії матимуть наслідки.

 

Відомо також, що в січні Банк Англії, де зберігається частина золотого запасу Венесуели, заблокував передачу його чиновникам країни, повідомляє агентство Bloomberg. Отримати ці резерви планує лідер опозиції Хуан Ґуайдо, якого США і багато країн Латинської Америки визнали тимчасовим президентом Венесуели. З відповідним запитом він звернувся до прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей.

01.02.2019