У тролейбусах Івано-Франківська запрацювала система безконтактної оплати проїзду.

 

Від сьогодні, 1 лютого, у тролейбусах Івано-Франківська запрацювала система оплати за допомогою безконтактних платіжних карток і NFC-пристроїв на мобільних терміналах. Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

 

Спочатку можливість такої оплати буде у тролейбусах виробництва Graf&Stift, де мобільні термінали розташують біля водія. Найближчим часом термінали та стаціонарні валідатори з'являться в інших транспортних засобах КП «Електроавтотранс».

 

«У цьому проекті роль Visa полягала в допомозі з розробкою програмного забезпечення та оновленні валідаторів для відкриття прийому на них платіжних карток», – каже Віра Платонова, представниця компанії Visa.

 

«Ми першими в Україні запровадили sms-квиток, а сьогодні ми одними з перших починаємо приймання безконтактної платіжної картки. Таким чином ми продовжуємо розвивати концепцію «Івано-Франківськ smart city» і до 1 червня 2019 року маємо на меті максимально перейти до впровадження електронного квитка», – прокоментував міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

Така система оплати, кажуть в Ощадбанку, вже діє в Житомирі, Тернополі та Чернігові.

01.02.2019