У Львові на хабарі у $65 тисяч затримали високопосадовця Держгеокадастру.

 

Сьогодні, 31 січня, управління захисту економіки спільно із слідчими та прокуратурою затримали на хабарі одного з керівників Держгеокадастру Львівщини. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

 

В автомобілі хабарника правоохоронці вилучили $32,5 тисячі, одержаних як хабар. Затримали посадовця неподалік адмінбудівлі обласного управління Держгеокадастру.


 

«Один із керівників установи пообіцяв громадянину вирішити на його користь земельне питання лише у разі надання йому $65 тисяч неправомірної вигоди. За визначену посадовцем суму особа безперешкодно отримає у власність земельну ділянки поблизу природного парку», – ідеться в повідомленні.

 

Посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України. Як повідомляють львівські ЗМІ, ідеться про заступника голови Держгеокадастру у Львівській області Олега Рубана. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 ККУ.

 

Правоохоронці перевірять, чи був він причетним до інших подібних злочинів та чи брали участь у корупційних схемах інші посадовці Держгеокадастру.

31.01.2019