Опитування Разумкова/КМІС/SOCIS: Порошенко випередив Тимошенко.

 

Спільне соціологічне опитування трьох українських компаній – Центру Разумкова, КМІСу і "Социса" – підтвердило лідерство шоумена Володимира Зеленського серед кандидатів у Президенти: згідно з результатами опитування, за коміка готові проголосувати 15,9% респондентів (або 23% з числа тих, котрі візьмуть участь у виборах і визначилися з голосом).

 

Другим у рейтингу кандидатів є теперішній Президент України Петро Порошенко, котрий випереджає Юлію Тимошенко на десяті відсотка: у Порошенка – 10,5% (або 16,4% з числа тих, котрі визначилися), у Юлії Тимошенко – 10,3% (15,7%).

 

 

Відзначимо, Порошенко вирівнявся з Тимошенко вперше за кілька минулих років. Впродовж тривалого часу Юлія Володимирівна одноособово лідирувала у рейтингах.

 

Що ж до решти кандидатів, то за Юрія Бойка висловлюють бажання проголосувати 6,1% виборців (9,3% серед тих, хто здецидувався), за Анатолія Гриценка – 5,2% (8,1%), за Олега Ляшка – 4,6% (6,7%).

 

За Олександра Шевченка голосуватиме 2,4% (3,5%), за Андрія Садового – 2,2% (3,4%), за Євгена Мураєва – 1,7% (2,7%), за Олександра Вілкула – 1,6% (2,4%), за Ігоря Смешка – 1,4% (2,2%).

 

Дослідження проводили 16-29 січня 2019 року силами трьох соціологічних компаній: Центру соціальних та маркетингових досліджень "Социс"; Київського міжнародного інституту соціології; Центру Разумкова.

 

Вибірка: 11 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження: +/– 0,9%. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

 

Нагадаємо, раніше соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила результати опитування, котрі виявили лідерство Володимира Зеленського у президентській кампанії: згідно з результатами дослідження, за нього мають намір проголосувати 19% респондентів (з числа тих, котрі братимуть участь у виборах і визначилися). У Юлії Тимошенко на відсоток менше прихильників – 18,2%, у Петра Порошенка – 15,1% (при тім "Рейтинг" зафіксував зупинку в динаміці рейтингу Тимошенко і зауважив зростання в Порошенка).

 

31.01.2019