Опитування "Рейтингу": У січні Зеленський вийшов на перше місце.

 

Український комік Володимир Зеленський у перший місяць виборчої кампанії вийшов на чільне місце у рейтинґу серед кандидатів президентської кампанії. Згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного групою "Рейтинг" у січні, за Володимира Зеленського готові проголосувати 14,1% респондентів (або 16,2% з числа тих, котрі мають намір узяти участь у виборах).

 

Водночас, недалеко від Зеленського йдуть лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко – 13,1% (15,6%) та Президент України Петро Порошенко – 10,8% (12,9%).

 

"За останній місяць помітно зріс рейтинг Зеленського та Порошенка. Невелике зменшення відбулося у рівні підтримки Тимошенко. Електоральні показники інших кандидатів не зазнали відчутних змін", – ідеться у прес-релізі соціологічної групи.

 

Варто зазначити, що вчора, 30 січня, перед оприлюдненням результатів свіжого соціологічного опитування, група "Рейтинг" повідомила про підсумки дослідження, здійсненого на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI). Згідно з цими даними, у грудні лідером президенстької кампанії була Юлія Тимошенко (за неї проголосувало би 13% з числа всіх респондентів), натомість Президент України Петро Порошенко отримав приріст у 2% і наздогнав кандидата з партії "Слуга народу" Володимира Зеленського – станом на грудень у них було по 9%.

 

Що ж до січневого опитування групи "Рейтинг", то позиції решти кандидатів наразі такі: Юрій Бойко – 10%, Анатолій Гриценко – 8,5%, Олег Ляшко – 7%, Євген Мураєв – 3,6%, Олександр Шевченко – 2,9%, Андрій Садовий – 2,7%, Олександр Вілкул – 2,6%.

 

Володимир Зеленський має відносно вищі електоральні показники серед виборців півдня та сходу, у Києві – ділить першість з Петром Порошенком, на Донбасі – з Юрієм Бойком. 

 

Юлія Тимошенко лідирує у центрі та на півночі, а на заході – поділяє лідерську сходину з головою держави. 

 

Порошенко – лідер симпатій серед виборців Галичини.

 

Аудиторія: населення України від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 6000 респондентів. Метод: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше як 1,3%. Терміни проведення дослідження: 16-24 січня 2019 р.

 

31.01.2019