Роберт Мюллер звинуватив Росію в намаганні перешкодити слідству.

Мова йде про оприлюднення архіву даних, викрадених гакерами з офісу спецпрокурора.

 

 

Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує втручання Росії в американські вибори 2016 року, в середу, 30 січня, розповів про спробу дискредитувати розслідування за допомогою викладеного в мережу архіву документів, вкрадених з його офісу. За словами Мюллера, архів не містить «чутливих» матеріалів, а складається з матеріалів, які офіс спецпрокурора надав захисту деяких обвинувачених.

 

«Деякі матеріали, які були в розпорядженні захисту, судячи з усього, були видозмінені й поширені в рамках кампанії з дезінформації, метою якої, очевидно, було дискредитувати актуальне розслідування втручання Росії в політичну систему США», – цитує Мюллера телекомпанія CNBC.

 

Офіс спецпрокурора звинувачує у витоку російську сторону. За словами Мюллера, імена і структура папок, які містяться в архіві, відповідали тим, які використовувала його канцелярія. Крім того, ці матеріали не були оприлюднені.

 

Слідчі ФБР виявили докази, що урядові сервери, на яких розміщено архів Мюллера, були зламані. Архів з'явився у вільному доступі в інтернеті ще в жовтні 2018 року і поширювався головним чином за допомогою соцмережі Twitter.

 

28 січня виконувач обов'язків міністра юстиції США Метью Вітакер (Matthew Whitaker) заявив, що «розслідування Мюллера близько до завершення». На початку січня Федеральний окружний суд США в Вашингтоні на півроку продовжив термін розслідування втручання Росії у вибори президента Сполучених Штатів в 2016 році. Рішення суду було ухвалено за добу до закінчення повноважень комісії під керівництвом спецпрокурора Мюллера.

31.01.2019