Зеленський додав до декларації кіпрський "офшор".

 

Кандидат у Президенти України, шоумен Володимир Зеленський виправив подану ним декларацію за 2017 рік і зазначив, що з 28 травня 2012 року був акціонером компанії Green Family LTD (Нікосія, Кіпр), яка стала об'єктом розслідування журналістського проекту "Схеми".

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Саме цій кіпрській компанії належить російська компанія "Ґрін Філмс", на яку звернули увагу журналісти.

 

 

Автор розслідування Максим Савчук писав минулого тижня: "Ну так а чому він не вказав у декларації за 2017 рік свою частку в Green Family LTD? Чи він думає, що вчорашня заява про вихід [із російського ринку] стирає минуле?".

 

17 січня журналісти "Схем" повідомили, що знайшли три російські компанії, які здійснюють виробництво кінофільмів і телевізійних програм. Кінцевими власниками цих трьох компаній зазначені Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри, а також соратник бізнесмена Ігоря Коломойського Тимур Міндич.

 

У розслідуванні зазначено, що компанія "Ґрін Філмс" продовжила продюсувати фільми в Росії після початку воєнної агресії у 2014 році. Йдеться про фільми "8 нових побачень" (2014 рік), "Між нами, дівчатами" (2015 рік), "Петля Нестерова" (2015 рік), "8 найкращих побачень" (2016 рік).

 

24 січня телевізійна служба новин на контрольованому Ігорем Коломойським каналі "1+1" повідомила, що Зеленський вийшов зі складу кіпрської компанії Green Family LTD, якій належить російська кінокомпанія "Ґрін Філмc".

 

31.01.2019