Командира батальйону затримали за підозрою в покриванні контрабанди.

 

Державне бюро розслідувань затримало в Сіверськодонецьку оперативного працівника Головного управління військової контррозвідки СБУ та командира однієї з військових частин, розташованої в зоні проведення Операції об’єднаних сил, за підозрою в покриванні контрабанди.

 

Як повідомила прес-служба ДБР, посадовців затримали в Сіверськодонецьку під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 2500 доларів США. "Ці гроші оперативний працівник військової контррозвідки СБУ та командир військової частини отримали за неперешкоджання у переправленні великих партій цигарок російського виробництва із тимчасово окупованих територій", – поінформували в бюро.

 

Наразі майору СБУ та командиру військової частини повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди). Вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

 

Прес-служба Операції об'єднаних сил підтвердило інформацію про затримання майора. Операція відбулася 17 січня.

 

При цім штаб ООС акцентує увагу на тому, що Державне бюро розслідувань залучили до справи на останньому етапі, а сама підготовка до затримання посадовців проходила під процесуальним керівництвом прокуратури зі спеціалізованим підрозділом СБУ зі складу ООС.


"В грудні 2018 року зазначеним [оперативним] підрозділом [ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях] зі складу Об'єднаних сил було виявлено механізм переміщення цигарок через лінію зіткнення в районі населеного пункту Трьохізбенка Луганської області. Протягом грудня-січня правоохоронні органи Об'єднаних сил провели заходи щодо документування та збору доказів зазначених злочинних дій", – уточнили у штабі.

 

Командування ООС додало, що "жоден з командирів військових частин зі складу Об'єднаних сил не затриманий та під вартою не перебуває".

 

Згідно з інформацією волонтерки Ольги Решетилової, підозрюваним є командир 8-го батальйону 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади. 

 

30.01.2019