Порошенко обговорював із Меркель проблеми кібербезпеки.

 

Однією з тем переговорів Президента України Петра Порошенка з канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель у Давосі стало запобігання втручанню Росії в українські вибори.

 

 

Про це Порошенко розповів у інтерв'ю телеканалу "Україна", коментуючи підсумки своїх політичних зустрічей на марґінесі Всесвітнього економічного форуму.

 

"Йдеться про кібербезпеку. Це йдеться, в тому числі, про обмін даними…" – перелічив Президент, при цім підкресливши, що не може розкривати зміст домовленостей щодо спецслужб та всіх механізмів забезпечення кібербезпеки. "Очевидно, що деталі цих домовленостей ми розкривати не будемо", – додав він.

 

Президент нагадав, що українська сторона домоглася створення трастового фонду НАТО щодо кібербезпеки; також є конкретні двосторонні угоди з іншими партнерами – починаючи з США та Великобританії і закінчуючи Німеччиною, повідомила прес-служба АП.

 

"Не йдеться про допомогу Україні – йдеться про об’єднання зусиль для захисту демократії в усьому світі. Бо Росія намагається використати демократичні інструменти і механізми, щоб підірвати демократію зсередини. Звичайно, що ми будемо боронити державу, в тому числі і від таких гібридних загроз Росії", – зазначив Порошенко.

 

Зустріч голови держави з Анґелою Меркель відбулася 23 січня. 

 

Згідно з повідомленням Банкової, сторони обговорили перспективу спорядження миротворчої місії ООН для Донбасу на тлі набуття Німеччиною повноважень непостійного члена Ради безпеки ООН, мінімізацію ризиків загострення Росією ситуації в акваторії Чорного та Азовського морів, загрози ризики для енергетичної безпеки ЄС (очевидно, йдеться про Nord Stream 2 і газові переговори з РФ).

 

25.01.2019