Папа Римський закликав до миру у Венесуелі.

Також голова католицької Церкви під час візиту до Панами закликав підтримати біженців і соціально незахищені верстви населення реґіону.

 

 

Папа Римський Франціск вважає, що одним із найважливіших завдань Церкви є допомога віруючим у «подоланні страхів і недовіри щодо міґрантів». Про це понтифік заявив у четвер, 24 січня, виступаючи в Панамі, куди він прибув для участі у Світовому дні католицької молоді. Про це повідомило радіо Vatican News.

 

«Церква може і повинна стати посередником в діалозі з міґрантами. Прийняти, захистити, допомогти й інтегрувати – так необхідно вести роботу з біженцями», – заявив Папа Франціск.

 

Понтифік вказав і на низку гострих соціальних проблем у країнах Центральної і Південної Америки. Одна з них – відсутність перспектив для більшої частини молодих людей, що штовхає їх на шлях злочинності.

 

У своїй промові в стінах панамського МЗС Франціск приділив увагу і ситуації в Венесуелі. «Папа Римський особливо уважно стежить за ситуацією в Венесуелі й молиться за жертв сутичок і весь венесуельський народ», – заявив журналістам тимчасовий голова інформаційної служби Ватикану Алессандро Джізотті. «Святий престол підтримує всі зусилля, які допомагають врятувати населення від подальших страждань», – йдеться в його заяві. Франціск неодноразово говорив, що ватиканська дипломатія шукає шляхи примирення у венесуельському суспільстві.

25.01.2019