Керрі та Фріланд вірять у збереження по виборах європейського курсу.

 

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд і колишній державний секретар США Джон Керрі заявили, що чекають від Україні конкурентного та демократичного волевиявлення. Захід не втручатиметься у вибір українців, одначе вірить, що в Україні виберуть політика із прозахідними поглядами.

 

Про це Фріланд і Керрі сказали під час "Українського сніданку" в Давосі на марґінесі Всесвітнього економічного форуму, повідомляє "5-й канал".

 

 

 

"Конкурентні вибори – це дуже цінно у ситуації, в якій перебуває Україна. Це дуже важливо і свідчить про силу українського громадянського суспільства", – наголосила Христя Фріланд.

 

"Вибори в Україні – це шанс контролювати певні процеси. Ми не можемо обирати кандидата, це ваша справа. Але ми тут для того, щоб боротися за демократію, за майбутнє Європи", – зазначив Джон Керрі.

 

З його слів, майбутні вибори – "більше, ніж просто вибори Президента Україні", бо це "стосується всього світу". "Багато людей інвестували в Україну, співчували їй, підтримували, тому це обрання глави держави матиме велике значення", – сказав колишній держсекретар США, згідно з цитатою від ICTV.

 

Керрі висловив сподівання, що українці гідно подбають про своє майбутнє. "Зрештою, робота з реформування української економіки – це не робота Заходу, це робота українців. І ми готові допомагати", – резюмував політик.

 

Панель Христі Фріланд і Джонна Керрі прекрасна. [Відповідаючи] на питання, як усе ж жити Україні, коли сусідство із Росією, великою північно-східною державою, – факт географічний,

 

Христя Фріланд:

"Із нашого досвіду: ми теж межуємо з великим і впливовим сусідом і точно не у всьому з ним згодні, але нічого, нормально живемо".

 

Джон Керрі: 

"Із нашого досвіду. В нашому випадку треба дуже постаратися, щоб розізлити нашого північного сусіда".

 

Ольга Духніч, із допису у Facebook

 

24.01.2019