Лаґард запевнила Порошенка, що МВФ підтримуватиме реформаторську Україну.

 

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард позитивно оцінила підсумки зустрічі в Давосі з Президентом України Петром Порошенком та висловила підтримку процесу реформ, котрі здійснюються при його лідерстві.

 

Про це Лаґард заявила за підсумками переговорів на марґінесі Міжнародного економічного форуму, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

"Я мала гарну й конструктивну зустріч з Президентом Порошенком та його командою, під час якої ми обговорили останні економічні події та перспективи для України, а також реалізацію заходів у рамках угоди stand by, затвердженої виконавчою радою МВФ 18 грудня 2018 року", – йдеться у заяві.

 

При цім Лаґард висловила готовність МВФ продовжувати підтримку України разом з іншими міжнародними партнерами "у її реформаторських зусиллях під проводом Президента Порошенка".

 

Водночас голова фонду наголосила на необхідності прискорити реформи в Україні та перейти до більш потужного економічного зростання, "необхідного для стабільного поліпшення рівня життя людей".

 

Як повідомила прес-служба Президента, Петро Порошенко та Крістін Лаґард обговорили перспективи економічного зростання України у 2019 році. Так, під час розмови голова держави підкреслив, що дефіцит державного бюджету, інфляція, золотовалютні резерви відповідають параметрам, передбаченими документами співпраці з Міжнародним валютним фондом.

 

Президент поінформував про заходи, котрі вживають з метою реформування податкової та митної сфери, забезпечення стабільності й ефективності фінансового сектору, проведення великої та малої приватизації.

 

24.01.2019