Дональдові Трампу не дозволили виступити в Конґресі.

Спікерка Палати представників заявила, що надасть дозвіл президентові щойно по закінченні «шатдавну».

 

 

Спікерка Палати представників Ненсі Пелосі (Nancy Pelosi) письмово повідомила Білий дім, що президент Дональд Трамп не зможе виступити наступного тижня в Конґресі з доповіддю про ситуацію в країні. Це рішення Пелосі стало реакцією на заяву Трампа про те, що він планує виступити в Конґресі зі щорічним зверненням, незважаючи на її прохання відкласти виступ у зв'язку з припиненням діяльності частини урядових структур.

 

Раніше Ненсі Пелосі вже пропонувала Трампу перенести виступ або ж оприлюднити промову в письмовому вигляді. Однак у середу, 23 січня, президент повідомив спікерку, що все ж має намір виступити зі зверненням, як і було заплановано – 29 січня в залі засідання Палати представників.

 

«Я пишу, щоб проінформувати Вас про те, що Палата представників не розглядатиме резолюції, яка дозволила б виступ Президента США зі зверненням про становище країни в залі засідань Палати представників до того моменту, поки роботу федеральних урядових установ не буде відновлено ​​в повному обсязі», – йдеться в листі Ненсі Пелосі, який цитує газета The Washington Post. Вона запропонувала узгодити нову дату виступу президента в Конгресі після повернення держслужбовців на робочі місця.

 

Дональд Трамп назвав скасування свого виступу «ганьбою» і спочатку пообіцяв, що проголосить «воістину важливу промову» на альтернативному майданчику. Однак потім американський президент повідомив у своєму мікроблозі в Twitter, що відкладає звернення до Конґресу до завершення «шатдавну». 

24.01.2019