Поліція отримала 125 звернень щодо порушення кандидатами аґітації.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про масове порушення кандидатами на пост Президента норм законодавства про ведення аґітації та виборчі фонди.

 

Про це Аваков сказав у вівторок під час робочої поїздки до Харківської області, повідомила прес-служба МВС.

 

 

"Із 12 зареєстрованих кандидатів рахунки виборчих фондів відкрили тільки троє, а вулиці наших міст заполонила політична реклама, яка може фінансуватися виключно з передвиборчого фонду. Він має наповнюватися коштами прозорого походження. Це означає, що більшість кандидатів уже порушують закон", – констатував Аваков.

 

Міністр зазначив, що правоохоронні органи дотримуються закону й не йтимуть на поступки.

 

"Наразі ми маємо 125 звернень про порушення передвиборчої агітації. За низкою звернень уже порушено кримінальні провадження. МВС дуже жорстко реагуватиме навіть на ознаки того, що може бути підкупом на виборах", – наголосив Аваков.

 

Він нагадав, що Міністерство внутрішніх справ України створило систему реагування на звернення громадян.

 

Зі слів міністра, всі сигнали про порушення надходять до спеціальної робочої групи, яка передає вже підтверджені факти до Нацполіції, де їх обробляють у головному слідчому управлінні, департаменті оперативної підтримки та департаменті превентивної діяльності. Крім того, в МВС почала працювати робоча група, яка здійснює забезпечення виборчого процесу.

 

Натомість радник міністра Іван Варченко наголосив, що вибори в Україні мають стати еталоном демократичності. "Я хотів би звернутися до штабів кандидатів. Зробіть усе можливе, щоб ця виборча кампанія стала зразковою. Не вдавайтеся до брудних технологій і механізмів провокацій. Цим самим ви робите нашу країну слабшою", – сказав він.

 

22.01.2019