Порошенко зустрівся з секретарем Єрусалимського патріархату.

 

Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Ізраїлю зустрівся з генеральним секретарем Єрусалимського патріархату, архієпископом Аристархом та відвідав храм Гробу Господнього.

 

Порошенко відзначив, що з отриманням 6 січня 2019 року Томосу про автокефалію Православна Церква України ввійшла до родини православних Церков-сестер. Президент наголосив, що ця подія назавжди збережеться в історії України в одному ряду із Хрещенням та з проголошенням Незалежності, ставши актом її духовної незалежності, інформує прес-служба АП.

 

 

Президент відзначив важливу історичну роль, яку Єрусалимський патріархат відіграє у збереженні святих місць та зміцненні авторитету християнської Церкви по всьому світу.

 

Як повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна", програма офіційного візиту передбачала зустріч Президента із патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ. Згідно з інформацією аґенції, Феофіл III "потрапив до лікарні й наразі у важкому стані в Тель-Авіві". 

 

"Президент передав усі меседжі патріарху Єрусалимському Феофілу III через його заступника, генерального секретаря Єрусалимського патріархату архієпископа Аристарха й отримав підтримку від Єрусалимської Церкви", – повідомив член української делеґації.

 

21.01.2019