Помер багатолітній редактор часопису «Дзвін» Роман Кудлик.

 

Сьогодні, 21 січня, вночі у Львові помер поет, журналіст, перекладач та редактор літературно-мистецького часопису «Дзвін» Роман Кудлик. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомила його донька Мар’яна Кудлик.

 

«Сьогодні вночі після важкої хвороби відійшов у вічність мій батько Кудлик Роман Михайлович – український поет, пісняр, критик, перекладач, журналіст, багаторічний головний редактор літературно-мистецького часопису "Дзвін"», – написала вона.

 

Романові Кудлику було 77 років. Він народився у Ярославі в Польщі, виріс у Дрогобичі, навчався у Львівському університеті. Працював у редакції журналу «Жовтень» (нині «Дзвін»), на Львівській студії телебачення, був завідувачем літературної частини Львівської обласної філармонії.

 

Видав збірки віршів: «Розмова» (1963), «Весняний більярд» (1968), «Яблуневі ліхтарі» (1979), «Листя дикого винограду», «Горішня брама» (1991). Відомий також як пісняр. Зокрема, автор текстів пісень Володимира Івасюка «Я – твоє крило» (1972), «Нам спокій, друже, тільки сниться» (1978), «Не одпалай, моя любове», «Освідчення». На його вірші також писали пісні Ігор Білозір, Богдан Янівський, Олексій Сердюк, Віктор Камінський та інші композитори.

21.01.2019