Порошенко прибув до Ізраїлю для підписання угоди про зону вільної торгівлі.

 

Президент України Петро Порошенко відбув у Єрусалимі переговори з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, під час котрої обговорив, зокрема, тематику врегулювання конфлікту на Близькому Сході та кризи в Сирії. Сторони також обмінялися думками про угоду щодо зони вільної торгівлі, котру в понеділок увечері підпишуть урядовці України та Ізраїлю.

 

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

 

 

"Хочу привітати дві наші країни, оскільки сьогодні ми збираємось підписати угоду про вільну торгівлю. Багато років бізнес, громадяни наших країн чекали цього. Було багато розмов, але ніяких результатів", – сказав Порошенко, додавши, що цей документ дуже важливий для економічної співпраці України та Ізраїлю.

 

"Останні 25 років Ізраїль і Україна розвивали тісну співпрацю. Вірю, що ця нова угода про вільну торгівлю може поглибити ці відносини більше", – прокоментував Реувен Рівлін.

 

Під час зустріч президенти обговорили широке коло питань двостороннього порядку денного та шляхів подальшого розвитку дружніх відносин між Україною та Ізраїлем. "Ми маємо хорошу координацію. Хочу подякувати за підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності", – підкреслив Петро Порошенко.

 

Сторони відзначили важливість посилення політичних контактів між двома державами на найвищому рівні та висловились за збереження високої динаміки двосторонніх візитів у майбутньому.

 

Президент України, зокрема, закликав Ізраїль сприяти звільненню українських моряків, незаконно захоплених Росією в полон під час віроломного акту агресії в Керченській протоці.

 

Програма президентського офіційного візиту передбачає також переговори з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу та спікером Кнесету Юлієм Едельштейном.

 

Президент також проведе зустріч з патріархом Єрусалимським Теофілом ІІІ.

 

21.01.2019