Понад сім десятків осіб загинуло внаслідок вибуху нафтогону в Мексиці.  

Трагедія сталася через намагання мексиканців красти державну нафту.

 

 

73 людини загинуло і десятки поранено внаслідок вибуху нафтогону в Мексиці, повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на слова президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора. Інцидент стався в ніч на 19 січня в місті Тлауелільпані штату Ідальго, що приблизно за сто кілометрів на північ від Мехіко.

 

За заявою державної нафтової компанії Pemex, якій належить трубопровід, катастрофа сталася через нелегальну врізку в трубу. Представники компанії відстежили місце крадіжки, на місце були відряджені правоохоронці. «Однак вони не стали втручатися у викрадення палива, де зібралося дуже багато людей, щоб уникнути проблем», – розповів міністр безпеки країни Альфонсо Дурасо в інтерв'ю телеканалу Televisa.

 

Десятки людей, за словами Дурасо, намагалися заповнити каністри нафтою, яка витікала з труби. Зненацька стався вибух. Місце інциденту, де залишалися згорілі тіла десятків людей, було оперативно оточене військовиками.

 

Про число загиблих і постраждалих заявив губернатор штату Ідальго Омар Фаяд на ранковому брифінгу разом з президентом Мексики Лопесом Обрадором. За його словами, серед постраждалих троє жінок і 12-річна дитина.

 

Крадіжки нафти з трубопроводів стали в деяких районах Мексики поширеним явищем. Уряд стверджує, що лише минулого року через такі дії державному бюджету було завдано збитків на суму приблизно 3 мільярди доларів.

 

20.01.2019