Дональд Трамп запевнив, що ніколи не працював на Росію.

Напередодні стало відомо, що ФБР провадило розслідування, аби з’ясувати, чи не становить глава держави загрозу національній безпеці. 

 

 

«Я ніколи не працював на Росію, і ви знаєте цю відповідь краще за будь-кого іншого. Я ніколи не працював на Росію. Окрім того, що я ніколи не працював на Росію, я думаю, що це ганьба, що ви навіть ставите це запитання, тому що це великий обман. Просто обман», – заявив американський президент Дональд Трамп, відповідаючи на запитання одного з журналістів на короткому брифінгу. Глава Білого дому зустрівся з представниками медій у Вашінґтоні перед поїздкою до Нового Орлеану на національний з’їзд фермерів. Про це повідомила радіостанція Voice of America.

 

Це запитання виникло через те, що у п’ятницю, 11 січня, видання The New York Times повідомило, що представники Федерального бюро розслідувань намагалися з'ясувати: працював Трамп «свідомо на Росію чи мимоволі потрапив під вплив Москви». Підставою для такого розслідування стало те, що  в травні 2017 року президент США звільнив тодішнього директора ФБР Джеймса Комі, котрий очолював розслідування про російське втручання в президентські вибори 2016 року в США.

 

ФБР розпочало розслідування щодо президента Трампа відразу після звільнення ним Комі. За даними газети, ініціатори розслідування в керівництві ФБР побоювалися, що глава держави може становити загрозу національній безпеці. 

 

У суботу, 12 січня, видання The Washington Post також повідомило, що Трамп докладав неймовірних зусиль, аби приховати деталі своїх розмов з президентом Росії Володимиром Путіним. Як зазначає видання, за останні два роки президент США зустрівся з російським колегою п'ять разів.

 

Газета The Washington Post повідомила, зокрема, про те, що після зустрічі з Володимиром Путіним в Гамбурзі в 2017 році Дональд Трамп забрав у американської перекладачки записи, які вона вела під час зустрічі. Глава Білого дому попередив її, що вона не має права розголошувати інформацію про цю бесіду навіть співробітникам адміністрації. Тепер кілька конґресменів-демократів оголосили про те, що вони мають намір провести слухання за участі перекладачки президента Трампа.

15.01.2019