У Ґданську вчинено замах на президента міста.

Павла Адамовича поранено ножем.

 

                                        Павел Адамович

 

Президента польського міста Ґданська Павла Адамовича (Paweł Adamowicz) шпиталізовано у важкому стані. Пізно ввечері в неділю, 13 січня, під час благодійного концерту на нього напав невідомий зловмисник з ножем. Про це подає Polskie Radio24.

 

Як повідомили представники поліції, на сцену, де саме виступав з промовою Павел Адамович, вибіг екзальтований чоловік. Він назвався Стефаном, почав кричати, що під час правління попереднього уряду Польщі (Громадянської Платформи) він був незаконно засуджений до тюремного ув'язнення. Несподівано чоловік вихопив ножа й кілька разів штрикнув ним Адамовича, котрий є представником Громадянської Платформи.

 

Охорона заходу швидко скрутила нападника й віддала його в руки поліції. Президентові Ґданська надали першу медичну допомогу зразу ж на сцені, а потім перевезли до шпиталю.

 

«Президент Ґданська живий, він все ще перебуває у дуже важкому стані. Все вирішиться найближчими годинами», – поінформував у понеділок зранку, 14 січня, директор Університетського клінічного центру доктор Томаш Стефаняк (Tomasz Stefaniak). Уночі Адамович переніс складну операцію, яка тривала п’ять годин.

 

Як з’ясували польські медіа, зловмисника – 27 річного Стефана – дійсно раніше притягували до кримінальної відповідальності, зокрема за розбійні напади. Зараз його допитують правоохоронці.


 

14.01.2019