Папа Римський закликав Євроунію прийняти біженців, врятованих у Середземному морі.

Йдеться про нелеґальних міґрантів, котрі наразі перебувають на облавку кораблів Sea-Watch і Sea-Eye.

 

    

 

Після проказування молитви «Янгол Господній» в неділю, 6 січня, Папа Римський Франціск звернувся зі закликом допомогти міґрантам, врятованим нещодавно в Середземному морі. Він звернувся до політиків країн Європейської Унії, аби вони знайшли оперативне рішення, яке дозволить прийняти біженців.

 

«Дорогі брати й сестри, вже чимало днів сорок дев’ять людей, врятованих у Середземному морі, перебувають на облавках двох суден неурядових організацій, шукаючи безпечного порту, щоб зійти на берег. Звертаюся із палким закликом до європейських лідерів виявити конкретну солідарність щодо цих людей», – процитувало слова Понтифіка радіо Vatican News.

 

Судна німецьких благодійних організацій Sea-Watch і Sea-Eye врятували в Середземному морі 22 грудня 2018 року 32 осіб, а через тиждень – ще 17. Багато з них, в тому числі жінки і діти, перебували на шляху до Європи вже тривалий час і до переправи морем проживали в таборах у Лівії.

 

До цього часу як Італія, так і  Мальта відмовлялися прийняти біженців, котрі перебувають на суднах волонтерів недалеко від мальтійських берегів. У суботу, 5 січня, представник німецького Міністерства внутрішніх справ заявив у Берліні, що уряд Німеччини готовий прийняти міґрантів в рамках «комплексного європейського рішення про перерозподіл».

06.01.2019