Український військовик потрапив у полон до бойовиків.

 

Закарпатська 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада Сухопутних військ України підтвердила інформацію про захоплення у полон свого військовослужбовця на Донбасі.

 

Про це йдеться у коментарі 128-ої бригади, оприлюдненому у відповідь на поширення російськими медіями відеозапису з поясненнями військовослужбовця ЗСУ Андрія Качинського. Командування заявляє, що слова Качинського вибито під тиском. 

 

“У зв’язку з поширенням підконтрольним російсько-окупаційним військам ЗМІ відео з поясненнями Андрія Качинського повідомляємо: так, на відео дійсно військовослужбовець нашої бригади. Ми розуміємо, що ці пояснення отримані під тиском, та жодним чином не засуджуємо його за це. Більш того, підкреслюємо, що він не може нести відповідальності за свої слова”, – йдеться у повідомленні.

 

У бригаді запевняють, що українська сторона робить все можливе для найшвидшого повернення воїна додому. До процесу переговорів залучено міжнародні організації, а близьким українського захисника надають всебічну підтримку.

 

Як нагадує аґенція "Укрінформ", у ніч проти 29 грудня 2018 року зник військовослужбовець 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Сухопутних військ України.

 

Російські медії з посиланням на підконтрольні окупантам інформаційні ресурси повідомили про захоплення у полон українського військовослужбовця, який нібито "брав участь у спробі проникнення" на територію екстремістського руху "ДНР" на південному напрямку.

 

03.01.2019