У Львові арештували патрульного, який насмерть збив жінку на зупинці.

 

Сьогодні, 2 січня, Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід 25-річному патрульному, який скоїв смертельну ДТП на трамвайній зупинці на вулиці Івана Франка у Львові. Аварія трапилась вранці 30 грудня. Водій БМВ виїхав на зупинку і насмерть збив 25-річну жінку, мешканку Жидачівського району, потому втік, залишивши машину. Згодом у поліції повідомили, що винуватець ДТП – львів'янин, працівник поліції.

 

Чоловіка арештували на 60 діб без права внесення застави, повідомив в. о. начальника другого слідчого відділу територіального управління ДБР у Львові Максим Смілевський, передає Твоє місто.

 

Згідно з ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України, чоловікові загрожує покарання – від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

«Водію призначена експертиза щодо алкогольного сп’яніння. Висновки з неї будуть готові за тиждень-два. На рішення суду ніяк не вплине те, що водій – працівник поліції. Повпливати можуть тільки обставини події, а вони такі – чоловік втік з місця події, залишивши людину та покинувши авто. Це може бути враховано як обтяжувальну обставину», – сказав Максим Смілевський.

 

Наразі слідчі мають двомісячний термін розслідування і, за словами Максима Смілевського, продовжувати його причин немає.

 

«Маємо двомісячний термін розслідування і продовжувати його не будемо, адже всі допити проведені. Нам потрібно дочекатися тільки висновків експертиз – і ми скеруємо справу до суду», – запевнив слідчий.

02.01.2019