В Івано-Франківську церква здає в оренду живі ялинки в горщиках.

 

Екологічне бюро УГКЦ пропонує мешканцям Івано-Франківська на час Різдвяних свят орендувати живі ялинки в горщиках, передає Репортер.

 

Мета ініціативи – плекати культуру святкування Різдва без шкоди для природи. До кожної ялинки даватимуть інструкцію з догляду. А навесні деревця висадять біля храмів та шкіл.

 

Висота ялинок – 80 см. Замовити живу ялинку в горщику можна за телефоном: 0979831680.

 

Також ялинку в горщику  можна придбати в Івано-Франківському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, що в селі Остриня Тлумацького району. Ціна дерева стартує від 150 гривень і залежить від висоти та виду. Цьогоріч лісівники продаватимуть новорічні дерева у горщиках біля палацу Потоцьких 28–29 грудня.

 

Лісівники радять, як доглядати за ялинкою у горщику:

 

– Ялинку в горщику не можна ставити біля батереї. Новорічна красуня полюбляє прохолоду, тому після свят її потрібно винести на балкон, терасу або в інше прохолодне місце.

– Під час свят контейнер з деревцем слід помістити у кашпо або відро з дренажем та водою, яку час від часу доливають, підтримуючи відповідну вологість повітря.

– Поливати ялинку потрібно двічі на тиждень відстояною водою кімнатної температури.

– Під час новорічних свят підживлювати дерево не варто. Добриво і тепло спричинять небажаний ріст нових пагонів, що можуть обмерзнути на холоді.

– Після новорічних свят зелену красуню потрібно винести на балкон. Варто стежити, щоб у сильні морози в горщику не промерзла земля.

– Навесні деревце можна висадити у ґрунт. Ялинка любить тінь та кислу землю (торф, пісок, суглинок – 1:1:1). Виростає досить високою, що варто врахувати при виборі місця висаджування.

28.12.2018