В Австрії вчинено напад на католицьку церкву.

Утім, поліція відкидає версію теракту.

 

 

Внаслідок нападу на католицьку церкву в районі Флорідсдорф у Відні в четвер ввечері, 27 грудня, отримали поранення п'ятеро ченців віком від 56 до 68 років. Стан одного з них оцінюють як критичний. Про це повідомило австрійське видання Der Standard з покликом на слова речника віденської поліції.

 

Представник міської поліції Гаральд Зьорьос (Harald Sörös) повідомив, що до церкви ввійшло двоє невідомих чоловіків. Один із них, погрожуючи пістолетом, змусив ченця, котрий перебував там, лягти на підлогу, після чого побив його, завдавши серйозної черепно-мозкової травми.

 

Чотирьох інших ченців, котрі прийшли по черзі до церкви, зловмисники також побили, а потім зв'язали. Всі постраждалі зараз перебувають у шпиталі. Під час нападу в церкві не йшла служба.

 

Поліція, щойно довідалася про інцидент, зразу ж організувала масштабну операцію з виявлення й затримання злочинців у районі Флорідсдорфу. На місце злочину прибув федеральний антитерористичний підрозділ EKO Cobra, задіяно поліційний гелікоптер. Поки що пошуки злочинців не дали результатів.

 

За даними слідства, мотивом злочину було пограбування. Принаймні один із нападників вимагав від ченців гроші й цінні речі. Поліція заявляє, що версія теракту не розглядають.

 

У той же день надійшло повідомлення про бомбу, яку нібито закладено в соборі Святого Стефана в центрі Відня. Присутні були евакуйовані, але в будівлі вибухівки не виявили. Через годину собор знову відкрили для відвідувачів.

28.12.2018