Унаслідок снігопаду на Полтавщині сформувався затор на 20 кілометрів.

 

Унаслідок снігопаду на Полтавщині між селами Красногорівка Великобагачанського району та Червоне Хорольського району на автошляху М-03 утворився затор завдовжки приблизно 20 кілометрів. Поліція перекрила рух, щоби забезпечити роботу аварійної техніки. На відтинку працює 3 пересувні пункти обігріву.

 

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, базуючись на інформації станом на 09:00.

 

 

Біля села Липове на автошляху Золотоноша–Кременчук в автомобільному корку застрягло 50 машин. У приміщенні школи села Святилівка облаштували пункт обігріву – там розмістили вже 125 осіб. На цій діляці також працює два пересувні пункти обігріву.

 

До Полтавської області додатково скерували важку інженерну техніку.

 

На Кропивниччині бійці управління ДСНС 83 рази виїжджали на вилучення автомобілів з ускладнених ділянок доріг. Згідно з підрахунками служби, допомогу надали 401 особі.

 

25 грудня рятувальники допомогли двом хворим дітям вчасно дістатися до лікувальних закладів: у селі Трояни Добровеличківського району 4-річного хлопчика спровадили до "швидкої допомоги", яка не могла проїхати через снігові перемети; у селі Тишківка Новомиргородського району хвору дитину з мамою завезли до районної лікарні, бо карета медиків застрягла в снігу.

 

Сумщина: Рятувальники надали допомогу 228 особам; зі снігових заметів вдалося вивільнити 60 транспортних засобів, зокрема 4 рейсові автобуси, 4 автомобілі екстреної медичної допомоги.

 

Дніпровщина: Станом на 06:00 26 грудня фахівці служби порятунку "101" зі снігових заметів визволили 121 автомобіль, надавши допомогу 223 особам.

 

На дорозі Дніпро–Запоріжжя врятували пасажирів і водіїв автобуса, що прямував маршрутом "Москва–Бердянськ", а також водія вантажного автомобіля "МАЗ", який не зміг впоратися з керуванням на слизькій дорозі та втрапив до снігового замету. Загалом визволили 32 особи.

 

На цій же дорозі біля селища Василівка Солонянського району зі снігової пастки визволили 8 вантажних автомобілів.

 

26.12.2018