У Карпатах згорів готель: є загиблі

 

Уночі 23 грудня виникла пожежа в готелі «Простоквашино», що в селі Яблуниця Яремчанської міськради на Івано-Франківщині. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС Івано-Франківської області.

 

Вогнем знищено будівлю готелю та майно, що було всередині. Також під завалами рятувальники виявили тіло людини.

 

Першим на місце виклику прибув підрозділ Державного пожежно-рятувального поста селища Ворохта. Відстань від найближчого підрозділу до місця пожежі становила близько 25 кілометрів. Персонал евакуював гостей готелю до приїзду рятувальників.

 

«О 06:12 пожежу локалізовано на площі 1500 м2, о 07:00 пожежу ліквідовано. До гасіння пожежі було залучено 11 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 47 осіб особового складу», – повідомили в ДСНС.

 

Врятовано 4 поруч розміщені двоповерхові дерев’яні будівлі, 4 альтанки, 6 легкових автомобілів та 2 квадроцикли. Причина виникнення пожежі встановлюється.

 

Правоохоронці встановили, що загиблим виявився 33-річний мешканець Івано-Франківська, який допомагав господареві готелю опалювати приміщення будинку в зимовий період та тимчасово проживав у приміщенні котельні.

 

Встановлено, що осередок пожежі зосереджений у приміщенні котельні будинку, де виявлено загиблого. Будь-яких засобів та слідів підпалу не знайдено.

 

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

24.12.2018