Організатори Різдвяного ярмарку вважають причиною пожежі порушення правил безпеки.

 

Компанія «Львівські ярмарки», що є організатором усіх Різдвяних ярмарків у Львові, прокоментувала надзвичайну ситуацію, що сталася на проспекті Свободи в суботу, 22 грудня.

 

«Грубе порушення норм правил пожежної безпеки й умов договору орендарем призвели до надзвичайної ситуації, яка сталася 22 грудня на львівському Різдвяному ярмарку в будиночку», – каже Ольга Гренюх, речниця компанії «Львівські ярмарки», передає ЛП.

 

За її словами, наразі працюють близько 80% яток. А ті хатинки, устаткування в яких потребує підключення до електроенергії, поки ще перевіряють.

 

Ольга Гренюх додає, що «Львівські ярмарки» не дозволяли використовувати газові балони, але у хатинці, де сталося загоряння, знехтували цим, грубо порушивши правила пожежної безпеки.

 

«Наразі ведеться слідство. Маємо попередню інформацію про те, що, ймовірно, це загорання повітряно-газової суміші, яка була розміщена у будиночку, де сталася пожежа. Орендар, який працював там, є нашим новим учасником, він підписав із нами договір. Як організатори з 9-річною історією, маємо чіткі вимоги до всіх наших учасників. Ті, що співпрацюють з нами протягом цього періоду, знають, що ми жодним чином не дозволяємо використання газових балонів у роботі. Нехтування цим правилом і недотримання правил пожежної безпеки цього орендаря призвели до такої надзвичайної ситуації», – зазначила вона.

 

Речниця додала, що «Львівські ярмарки» розірвали угоду з цим орендарем у день трагедії.

 

В суботу, 22 грудня, в одній з яток Різдвяного ярмарку, що біля Оперного театру, виникло загоряння, а потім пролунав вибух. Травмовано чотирьох людей, які у стабільно важкому стані перебувають в опіковому відділенні 8-ї лікарні Львова.

24.12.2018