Четверо людей перебувають в лікарні у важкому стані після вибуху на Різдвяному ярмарку у Львові.

 

У суботу, 22 грудня, близько 13:00 на Різдвяному ярмарку, що на проспекті Свободи у Львові, сталася пожежа в одній з яток біля Оперного театру. Вогонь перекинувся на сусідні будиночки, а потім стався вибух, повідомили у Львівській міськраді. Імовірно, вибухнув газовий балон, який використовували нелегально: за словами міського голови Львова, такі пристрої заборонені на ярмарках, для нагріву там мають застосовувати електричні прибори.

 

Унаслідок вибуху постраждали четверо людей, яких доправили в опікове відділення 8-ї лікарні Львова. Усі вони зараз у стабільно важкому стані, їх готують до операцій та тривалої реабілітації. Лікування постраждалих пообіцяла оплатити компанія "Львівські ярмарки", що є організатором Різдвяного ярмарку. Ятка, де стався вибух, належить львівській підприємиці Зоряні Бойко.

 

Після інциденту у Львові скликали комісію з питань ТЕБ і НС, що вирішила тимчасово – до завершення перевірок – закрити усі три міські Різдвяні ярмарки: на проспекті Свободи, на площі Ринок і на Сихові. Втім, вже 23 грудня комісія заявила, що газових балонів на ярмарках не виявлено, і рекомендувала відновити роботу тих яток, де немає нагрівальних приладів.

 

Справу розслідує поліція. Винуватцям загрожує позбавлення волі на термін до восьми років.

24.12.2018