Розвідка США виявила втручання Кремля у вибори до Конґресу 2018 року.

Також вплинути на американських виборців намагалися Китай та Іран.

 

 

Про те, що Росія, а також низка інших країн, включно з Китаєм та Іраном, намагалися вплинути на проміжні вибори в Конґрес Сполучених Штатів, заявив у п'ятницю, 21 грудня, директор національної розвідки США Деніел Коутс (Daniel Coats). Відповідний звіт спецслужб передано американському президенту Дональдові Трампу.

 

«Операції Росії, спрямовані на поділ американського суспільства, тривали і напередодні проміжних виборів до Конґресу США в листопаді цього року», – цитує звіт видання New York Times.

 

Деніел Коутс зазначив, що протягом декількох тижнів перед виборами зазначені країни «здійснювали заходи впливу і влаштовували кампанії, націлені на США і просування власних стратегічних інтересів». «Водночас Національна розвідка не виявила ознак, які б вказували на те, що росіяни змогли скомпрометувати систему голосування, перешкодити вільному волевиявленню американців на виборах, змінити їхні результати або порушити процес підрахунку голосів», – підкреслив Коутс.

 

«Діяльність, яку ми виявили, – це те, про що ми вже говорили протягом декількох тижнів напередодні виборів», – нагадав Коутс. Ще у вересні цього року керівники американських спецслужб, зокрема й Коутс, попереджали, що Росія може знову спробувати втрутитися в хід голосування.

22.12.2018