На Львівщині припинить роботу пункт пропуску Угринів – Долгобичув.

 

Польська прикордонна служба повідомила про закриття пішохідного пункту пропуску Угринів – Долгобичув, що на території Львівської області. Пішохідний перехід на цьому пункті пропуску діятиме лише до кінця цього року, передає Zaxid.net.

 

«Тимчасовий характер облаштованої для пішохідного руху інфраструктури створює багато загроз і не дозволяє продовжити дію пілотного проекту у його нинішньому вигляді. Також, зважаючи на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їхнім прямим призначенням», – кажуть польські прикордонники.

 

Згадка про використання автобусних переїздів за прямим призначенням стосується того, що пішохідний перехід облаштували саме на смузі, яку початково задумували для проїзду автобусів на цьому пункті пропуску.

 

Львівські прикордонники наразі не отримували офіційних документів про закриття пішохідного переходу в Угринові.

 

Відкритий у 2014 році пункт пропуску «Угринів-Долгобичув» призначений винятково для перетину кордону автомобільним транспортом. Проте через рік після відкриття, влітку 2015 року, там на 6 місяців облаштували піший перехід.

 

За даними прикордонників, щодоби пішохідним переходом у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» користуються близько 850 людей. Окрім цього пункту, пішохідний перехід на українсько-польському кордоні в межах Львівщини є лише в одному місці – у Шегинях.

18.12.2018