Питання вотуму недовіри Терезі Мей не розглядатимуть у британському парламенті.

Голосування щодо Brexit має відбутися в середині січня.

 

 

Про те, що Палата громад парламенту Великої Британії не обговорюватиме питання про вотум недовіри прем'єр-міністерці Терезі Мей, повідомив британський телеканал Sky News з покликом на джерела в канцелярії прем'єра. За словами депутатів, котрі забажали залишитися анонімними, вони вважають  марною тратою часу спробу лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна винести це питання на голосування.

 

Напередодні Корбін назвав «неприйнятним» рішення британської прем'єрки перенести на січень парламентське голосування щодо досягнутої на перемовинах з Брюсселем угоди про умови виходу Об’єднаного Королівства зі складу Європейської Унії. Раніше планували, що голосування відбудеться 11 грудня, проте за день до наміченого терміну Тереза Мей відклала його на невизначений час. Тим часом Корбін заявив, що винесення вотуму недовіри прем'єру є єдиним способом, щоб гарантувати голосування щодо Brexit уже цього тижня.

 

Сама Тереза ​​Мей заявила, що, як і раніше, вважає угоду з ЄУ «найкращою опцією» і сподівається на те, що британський парламент її схвалить. При цьому, однак, прем'єрка підтвердила, що її кабінет готується і до можливого «жорсткого» Brexit, тобто виходу Великої Британії з ЄУ без формальної угоди про його умови.

 

Поки що проект документа передбачає, що Об’єднане Королівство хоч і вийде з ЄУ, однак збереже з ним тісні зв'язки. Причому з низки питань Лондону і після виходу з Євроунії доведеться дотримуватися її норм і рішень. Критики документа стверджують, що за умовами угоди Велика Британія опиниться в ситуації «васальної держави».

 

Тим часом стало відомо, що голосування в британському парламенті з питання угоди про Brexit має відбутися 14 січня 2019 року.

18.12.2018