Вселенський патріарх благословив Епіфанія на главенство в Церкві.

 

Вселенський патріарх Варфоломій у телефонній розмові з митрополитом Епіфанієм привітав його з обранням предстоятелем Православної Церкви України та благословив на главенство в Церкві.

 

Про це йдеться у комюніке пресової служби Константинопольського патріархату в суботу ввечері.

 

Епіфаній отримує атрибути предстоятеля з рук митрополита Галльського Еммануїла в Софійському соборі

 

"Во славу Божу, з великою радістю і задоволенням Вселенський патріархат оголошує про успішне завершення роботи об'єднавчого Синоду (Собору) – установчого для нової Православної автокефальної Церкви України – який відбувся в Києві сьогодні, 15 грудня 2018 року. Митрополит Переяславський та Білоцерковський Епіфаній обраний її предстоятелем", – йдеться у повідомленні.

 

Константинополь інформує, що Епіфаній під час своєї розмови з Варфоломієм висловив повагу до Патріарха, а також попросив благословення Церкви-Матері на своє служіння.

 

"Вселенський патріарх Варфоломій запросив Його Блаженство Епіфанія на спільне здійснення Божественної літургії на Фанарі на велике свято Богоявлення (6 січня, – Z) та для вручення йому Томоса про заснування нової сестринської автокефальної Церкви", – йдеться у прес-релізі.

 

Раніше ВВС повідомило про те, що митрополит Київський відбув телефонну розмову зі Вселенським патріархом, отримавши благословення Варфоломія.

 

"Деякий час тому Епіфаній подзвонив до Варфоломія повідомити про обрання і попросив благословення, той його благословив і привітав", – розповів співрозмовник.

 

"Це може означати, що Вселенський патріархат визнає Об'єднавчий собор, який відбувся в столиці України", – коментували в BBC.

 

15.12.2018