Львівський есдек Тарас Козак викупив телеканал "112-Україна".

 

Народний депутат від "Опозиційного блоку", соратник Віктора Медведчука Тарас Козак став кінцевим бенефіціаром телеканалу "112-Україна". У жовтні він також став власником каналу NewsOne.

 

Про це повідомляє "Детектор медіа"

 

 

Так, згідно з Єдиним державним реєстром України, Тарас Козак став кінцевим беніфіціаром усіх компаній групи "112 Україна": ТОВ "ІА "112.ЮЕЙ" (інформаційне агентство та сайт 112.ua), ТОВ "ТРК "112-ТВ" (компанія, яка володіє супутниковою ліцензією каналу), ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Новий формат ТВ" і ТОВ "Партнер ТВ" (п'ять компаній, що володіють цифровими ліцензіями каналу).

 

У коментарі власника, поширеному на сайті 112.ua, йдеться про те, що він не втручатиметься в редакційну політику каналу.

 

"Обіцяю забезпечити безперебійну роботу каналу, незважаючи на тиск з боку влади", – додав Тарас Козак.

 

У квітні 2018 року телеканал "112-Україна" назвав кінцевим бенефіціаром громадянина Німеччини Едуарда Катца: 99% власності компанії перейшло до його швейцарської фірми АТ "Плірофоріес АГ". А в червні замість Сергія Логунова був призначений новий генеральний продюсер каналу Артем Марчевський. Низка видань іще тоді повідомляли, що справжнім власником з квітня став лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук.

 

Як свідчить дослідження "Детектора медіа", з травня по червень 2018-го Віктор Медведчук згадувався у різних програмах каналу частіше, ніж за весь 2017 рік.

 

У серпні програма журналістських розслідувань "Схеми" дослідила, що новий генпродюсер "112-Україна" Артем Марчевський пов’язаний з Віктором Медведчуком, і припустила, що новий власник з Німеччини може бути підставною фігурою.

 

У вересні 2018 року народний депутат від "Опозиційного блоку", член партії "За життя" і соратник Віктора Медведчука Нестор Шуфрич розповів, що мав наміри у 2015 році взяти участь у купівлі телеканалу «112 Україна», але угода зірвалася.

 

14.12.2018