Сколівський суд арештував майно дружини Медведчука.

Сколівський районний суд задовольнив позов СБУ щодо арешту майна, кінцевим бенефіціаром якого виявилася дружина Медведчука Оксана Марченко. Йдеться про три земельні ділянки, розташовані у Стрийському районі, вартістю понад 2 мільйони гривень. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

 

 

Так, за попередньою інформацією, у 2009 році райдержадміністрація прийняла незаконне рішення безоплатно передати земельну ділянку із державної власності приватному підприємству. При цьому не було зроблено жодних змін у «Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності».

 

Згодом підприємці, з метою заволодіти активами «на законних підставах», внесли завідомо недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на 3 окремі ділянки й оформили їх як власність компанії.

 

На отриманій у такий спосіб землі, розташованій у туристично привабливому регіоні Стрийщини, зловмисники розпочали будівництво об’єктів туристичної інфраструктури.

 

Зазначається: у ході слідчо-оперативних дій встановлено, що кінцевим бенефіціаром вищезгаданої компанії є Оксана Марченко, внесена до санкційних списків РНБО.

 

Наразі Сколівський районний суд задовольнив ініційований СБУ позов щодо арешту цих об’єктів нерухомого майна. Триває процедура передачі арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку й управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

29.08.2022