Британський корабель увійшов у Чорне море у відповідь на російську аґресію.

 

17 грудня пізно ввечері корабель HMS Echo (H87) Королівського військово-морського флоту Великої Британії увійшов до Чорного моря через Босфор.

 

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

 

 

 

Візит до Чорного моря відбувається в рамках домовленостей між Україною та Великою Британією, яких вдалось досягти 21 листопада 2018 року під час візиту до Лондона міністра оборони України Степана Полторака. Тоді, висловлюючи підтримку Україні, секретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон оголосив, що до Чорного моря у 2019 році скерують корабель HMS Echo (H87).

 

Утім, зважаючи на загострення через акт російської агресії проти українських моряків та їхнє захоплення у нейтральних водах Чорного моря, Британія виконала свою обіцянку раніше. Так, HMS Echo (H87) став першим кораблем НАТО, що не має виходу до Чорного моря, який увійшов до акваторії з початку Керченської кризи.

 

"Це перший військовий корабель країн НАТО, що здійснює візит до Чорного моря із прямим формулюванням мети візиту, що пов'язана з Азовською кризою – to demonstrate the UK’s support to ensuring freedom of navigation in the region", – прокоментував експерт "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко.

 

18.12.2018