Щонайменше дев’ять осіб загинуло в залізничній аварії в Туреччині.

На околиці Анкари швидкісний потяг зійшов з рейок.

 

 

Пасажирський потяг, який прямував з Анкари до міста Конья в центральній частині Анатолії, вранці у четвер, 13 грудня, зійшов з рейок. Аварія сталася на околиці Анкари поблизу станції «Марсандіз», що за вісім кілометрів від головного вокзалу турецької столиці.

 

Зійшовши з рейок, потяг врізався одночасно в опору шляхопроводу та в локомотив, який використовувався для перевірки технічного стану залізничних колій. Частина шляхопроводу впала на два вагони. Внаслідок аварії загинуло щонайменше дев'ятеро людей, зокрема машиніст потяга і два його помічники, ще 47 пасажирів отримали поранення.

 

Як повідомляє турецьке інформагентство Anadolu, прокуратура розпочала розслідування причин аварії. Губернатор Анкари Васіп Шахін прибув на місце інциденту. На відеокадрах видно понівечені вагони і рятувальників, котрі самовіддано намагаються визволити людей, затиснутих металевими уламками переходу.

 

Нагадаємо, що в липні цього року 24 людини загинули і кілька сотень отримали поранення внаслідок аварії потягу в провінції Текірдаґ на північному заході Туреччини.

13.12.2018