Контакти Кремля зі штабом Трампа схожі на сплановану розвідувальну операцію.

Таку думку висловили ветерани американських спецслужб.

 

 

Експерти в царині розвідки стверджують, що спроби російських спецслужб встановити контакти зі співробітниками передвиборчого штабу Дональда Трампа відбувалися «в повній відповідності до канонів проведення розвідувальних операцій». Про це повідомляє радіо Voice of America.

 

Колишні співробітники американських спецслужб вивчили спроби росіян налагодити контакти з функціонерами кампанії Трампа, про що йдеться в документах, які спецпрокурор США Роберт Мюллер репрезентував нещодавно в суді. У висновку Мюллера йдеться про те, що оточення Трампа явно перебувало у фокусі зору росіян і що контакти з його людьми відбувалися «частіше, ніж під час звичайних президентських кампаній».

 

Мюллер вже протягом багатьох місяців розслідує втручання Москви в хід президентської кампанії 2016 року в Сполучених Штатах. Досі велика частина матеріалів слідства щодо змови між штабом Трампа і Кремлем не підлягає розголошенню.

 

Зі вже оприлюднених документів слідства стало відомо, що росіяни вперше увійшли в контакт зі штабом Дональда Трампа через кілька місяців після того, як він оголосив у 2015 році про те, що буде балотуватися на посаду глави Білого дому.

13.12.2018