Гірники «Львіввугілля» продовжують протест під землею.

 

Сьогодні, 12 грудня, гірники ДП «Львіввугілля» продовжують протестувати з вимогою виплатити їм заборговану зарплату. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

 

За його словами, у копальні на глибині 540 метрів залишаються 78 гірників. Уночі 10 шахтарів вивезли на поверхню через погіршення стану здоров’я. Нагадаємо, протест почався у понеділок, 10 грудня.

 

«Шахтарі чотирьох змін усі ці дні знаходяться на поверхні шахти. Вночі вони сплять на місцях, в нарядних та бані. Це свідчить про згуртованість та високий дух солідарності. Шахтарі заявляють: "Якщо наші знаходяться під землею, то ми будемо тут, на підприємстві"», – пише Михайло Волинець.

 

За його словами, гірники рухаються від шахти до центральної площі міста Червонограда, де проведуть мітинг, а потім повернуться на територію шахти.

 

«Тим часом до Києва прямують голова Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда Віталій Оніжук, голова теркому ППВП та генеральний директор підприємства, де о 16:00 для них запланована зустріч з віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіоном. Шахтарі не вірять, що владні структури мають намір розв’язувати ситуацію, тому вони готуються до перекриття прикордонного переходу з Польщею в районі Рави-Руської», – додає Михайло Волинець.

12.12.2018