Ломаченко завоював пояс WBO в бою проти Педраси.

 

Українець Василь Ломаченко переміг Хосе Педрасу з Пуерто-Ріко в об'єднавчому бою за звання чемпіона світу з боксу в легкій вазі у Нью-Йорку у знаменитому залі Madison Square Garden.

 

У поєдинку розігрувалися пояси чемпіона світу за двома престижними версіями WBA Super (перший захист Ломаченка) і WBO (перший захист Педраси), а також пояс журналу The Ring. Зустріч тривала всі дванадцять раундів, Лома переконливо переміг за очками: всі троє суддів зафіксували повне домінування Василя.

 

Перша половина поєдинку пройшла в приблизно рівній тактичній боротьбі, при цім Педраса грамотно захищався і намагався не нариватися на несподівані атаки українського чемпіона.

 

Починаючи із 6-го раунду українцю почали вдаватися великі ударні серії, а перевага Ломаченка у швидкості зрештою мала вирішальне значення.

 

Пуерториканець демонстрував стійкість, проте перевага Ломаченка ставала безсумнівною. Вирішальним став 11-й раунд, протягом якого Василь влаштував “бомбардування” в голову і в корпус опонента, і в кінцівці раунду Педраса двічі опинився в нокдауні. Від дострокового закінчення бою його врятувала лише перерва.

 

Таким чином, Василь Ломаченко до поясів WBA Super і The Ring додав титул WBO, яким раніше володів Педраса.

 

10.12.2018